İsrail Askerleri Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale Etti

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahale etti.

İsrail Askerleri Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale Etti
Ramallah yakınlarındaki Cibya beldesinde bir grup Filistinli, cuma namazını İsrail'in Yahudi yerleşimciler lehine el koymak istediği alanda kıldı. Cuma namazı sonrası İsrail'in el koyma planını protesto eden Filistinlilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti. Filistinliler ise askerlere taş atarak karşılık verdi.

Öte yandan Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih, Belin, Nalin beldeleri ile kentin batı girişi ve El-Bira'nın yanı sıra Nablus'un batısındaki Kefer Kadum, El Halil'in merkezi ve Beytullahim kentlerinde düzenlenen protestolar sırasında da İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında arbede yaşandı.

Filistinli gruplar, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Batı Şeria'nın kentlerinde "öfke gösterileri" düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamada Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA