Havzalılar Tirit Gecesinde Buluştu

Vali Kaymak:'Afrin'de silahlı kuvvetlerimiz çok ciddi bir mücadele veriyor. PKK belasından ülkemizi arındırmaya çalışıyor. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun'

Havza Belediyesi ile Atakum Belediyesi işbirliğinde geleneksel tirit gecesi düzenlendi.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen tirit gecesi, İstiklal Marşı okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Havza'nın tanıtım videosu izlendi.

Daha sonra Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, davetlilere tirit dağıttı.

Vali Kaymak, burada yaptığı konuşmada, kentte göreve 7 ay önce başladığını, Samsun'u insanı, yöresi ve kültürü ile tanımaya çalıştığını söyledi.

Değerlerin yaşatılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Kaymak, "İnsanlar bir araya gelmek için bahane arar, Havza Belediye Başkanımız Murat Bey böyle bir bahane buldu, Kendisine teşekkür ediyoruz. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah ülkemize ve Samsun'umuza dirlik, düzenlik versin. Afrin'de silahlı kuvvetlerimiz çok ciddi bir mücadele veriyor. PKK belasından ülkemizi arındırmaya çalışıyor. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Yılmaz da etkinlik sayesinde bir araya geldiklerini vurgulayarak, "Amaç hayatın günlük koşuşturmaları arasında bir an olsun nefes almak ve bir araya gelmek. Tirit, Havza, Asarcık, Ladik, Vezirköprü ve Kavak'ımızı birbirine bağlamış bir yemek kültürümüz." dedi.

İkiz ise program ile birlik, beraberlik ve kardeşliği oluşturmayı hedeflediklerine işaret ederek, "Dedelerimiz, babalarımız uzun kış aylarında bir araya gelir, tirit yaparak sorunlarını konuşur, sohbet ederlermiş. Şimdi ise dostluk bahanesi. Havza'nın tanıtımı için çalışıyoruz ve çalışacağız." diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da geceye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Programa, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Atakum Kaymakamı Namız Kemal Nazlı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Hadi Uyar ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA