Gastronomide Atılacak Adımlar GTO'da Ele Alındı

Gaziantep’te gastronomi konusunda atılacak adımlar, Gaziantep ticaret Odası’nda düzenlenen ve sektör temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısında ele alındı.

Gastronomide Atılacak Adımlar GTO'da Ele Alındı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’nun yanı sıra GTO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Aksu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi M. Sami Akay, Lokantacılar Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı GTO Unlu Mamuller-Baklava-Un-Bulgur-Bakliyat, Kafe-Restoran-Catering Hizmetleri, Ulaşım, Yolcu ve Öğrenci Taşımacılığı-Seyahat Acenteleri ve Turizm-Otel-Güvenlik-Organizasyon ve Danışmanlık Faaliyetleri meslek komiteleri üyeleri, meclis üyeleri katıldı.

"Gaziantep’in imajı işbirliği ile daha da ileriye taşınmalı"

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, karşılaştıkları çeşitli sorunlar ve çözüm önerilerine değinerek aynı zamanda ürün/hizmet kalitesi ve fiyat dengesinin de önemli olduğunu vurguladı. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptığı topantının ana gündem maddesi “Gastronomi” sektöründeki sorunlar ve kentin imajına katkı yapacak öneriler oldu. Sektörün genel durumu, güncel sorunları ve farkındalık oluşturabiececek konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in çevresindeki tüm olumsuzluklara rağmen kente gelen ziyaretçi sayısının sevindirici olduğunu, Gaziantep’in dünyanın 8. mutfağı olduğunu, sahip olunan bu mirasın iyi değerlendirilmesinin Kente olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.



Toplantıda dünyanın 8. önemli mutfağına sahip olan Gaziantep’in gastronomideki imajını daha da yükseltmek için çeşitli alanlarda işletmelere ve çalışanlara eğitimler verilmesi kararına varılırken sektörde Gaziantep’in imajını zedeleyen işletmelerin sıkı bir şekilde denetlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Kaynak: İHA