Ganalı Balıkçıdan 'Su Üzerinde Giden' Bisiklet

Batı Afrika ülkesi Gana’da bir balıkçı, aşırı yağış nedeniyle taşan nehirler yüzünden okula gidemeyen öğrencilerin kullanması amacıyla suda giden bisiklet yaptı.

BBC’nin haberine göre, Gana’nın batısındaki Takoradi şehrinde balıkçılık yapan Frank Darko, nehir kenarlarında yaşayan ve yağmurun çok yağdığı dönemlerde okula gitmekte zorluk çeken öğrencilere yardım etmek için su üzerinde giden bisiklet yapmaya karar verdi. Darko, arka tekerine paletler eklediği bisikletin iki yanına ve önüne mantardan küçük platformlar taktı. Pedal çevirdikçe dönen paletler, mantarlar sayesinde su üzerinde kalan bisikleti hareket ettirdi.

Frank Darko, “Bu fikir aklıma birkaç sene önce geldi. Bir belgeselde çocukların yüzerek okula gittiklerini görmüştüm ve bundan çok etkilenmiştim.” dedi.

Bisikletin su üzerinde gitmesi için mantar meşesi, ahşap ve alüminyum kullandığını belirten Darko, “Bisiklet bana 400 Gana cedisine (yaklaşık 370 lira) mal oldu. Bisikletin özellikle yoksul öğrencilere yardımcı olacağını düşünüyorum. Ayrıca imkan bulursam işi genişletip bölgedeki işsizlere de iş sağlamayı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA