Erbaa'da Soğuk Hava Deposu İçin İlk Kazma Vuruldu

Erbaa ilçesinde belediye tarafından yapılacak 2 bin 400 ton ürün saklama kapasitesine sahip soğuk hava deposunun inşasına başlandı.

Erbaa'da Soğuk Hava Deposu İçin İlk Kazma Vuruldu
Erbaa Belediyesi tarafından 2017 Aralık ayında ihalesi yapılan soğuk hava deposunun inşasına başlandı. 2 bin 400 ton yaş sebze veya meyvenin saklanabileceği soğuk hava deposunun inşasının 120 günde tamamlanacağı belirtildi.

Tarımda lider bir kent olayı hedeflediklerini belirten Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım,"Erbaa’da tarım sektörünün kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız soğuk hava deposunun inşasına başladık. 120 günde inşa çalışmalarını tamamlayıp hasat zamanında işletmemizi faaliyete sokmayı amaçlıyoruz. Erbaa’da ve çevrede soğuk hava deposu olmadığı için çiftçilerimiz hasatın hemen ardından ürettikleri ürünleri elden çıkartmak zorunda kalıyorlardı. Soğuk hava depomuzla çiftçilerimiz en karlı dönemlerde ürünlerini satabilme imkanına kavuşacaklar. Bu durumun ilçe ekonomisine çok önemli bir katkı sağlayacağını umuyoruz. Sadece Erbaa’mız için değil Kelkit Vadisi çok önemli bir tarım bölgesi. Bu bölgede de soğuk hava depomuzun varlığı çevre ilçelerimizin çiftçilerine katma değer sağlayacaktır. Erbaa’mıza ve bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: İHA