Elektronik atıkları resim sanatı ile buluşturarak hayat veriyor

Asıl mesleği gelinlik tasarımcısı olan ve hobi olarak başladığı resim sanatı ile 10 yıldır uğraşan Sakaryalı Ressam Sevgi Öztaş, elektronik geri dönüşüm malzemeleri tekrar sanatla buluşturarak hayat veriyor.

Elektronik atıkları resim sanatı ile buluşturarak hayat veriyor
Ressam Sevgi Öztaş, “Sevgiye Dair Her şey” sloganı ile tasarım ve resim sanatını Osmanlı Tuğrası, Kaplumbağa Terbiyecisi, Afgan Kızı ve Kız Kulesi olarak da dekoratif minderle buluşturuyor. Öztaş, şimdiye kadar Sakarya içi ve dışında 12 kişisel, 6 da karma sergiye katıldı.

Elektronik geri dönüşüm malzemeleri olan diyot, kablo telleri ve atık pilleri resim sanatına uygulayan ressam, Osman Hamdi Bey'in eseri ‘Kaplumbağa Terbiyecisi' ve Steve McCurry'nin ‘Afgan Kızı' fotoğraf portrelerini elektronik geri dönüşüm malzemeleri kullanarak sanat ile buluşturarak tekrar hayat verdi.

Kullanılmayan elektronik geri dönüşüm malzemelerini sanat ile buluşturarak tekrar hayat veren Ressam Öztaş, hobi olarak başladığı resim sanatını 10 yıldır büyük bir zevk içerisinde sürdürdüğünü belirterek, şimdiye kadar katıldığı birçok serginin dışında, eserlerini “Sevgiye Dair Her Şey” sloganı ile sürdüreceğini söyledi.

Öztaş, “Gerçek mesleğim gelinlik tasarımcısı olmakla beraber, hobi olarak başladığım sanat hayatıma; SAMEK kurslarında aldığım eğitimle devam ettim. Yeteneğimi geliştirerek ardından kişisel resim sergileri açmaya başladım. Birçok açtığım sergide eserlerimi ziyaretçilerin huzuruna sunarak, dekoratif minderle buluşturdum” dedi.

Kaynak: İHA