Dünya Sendikalarından Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu-Asya Pasific Örgütü (ITUC-AP) Genel Sekreteri Shoya Yoshida, örgütün Zeytin Dalı Harekatı'na desteğini açıkladığı mektubunda, "ITUC-AP adına, devam eden bu terörle mücadele için başarı dileklerimi sunarım." ifadesini kullandı.

HAK-İŞ'ten yapılan açıklamaya göre, Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye Kanadı'nı oluşturan sivil toplum kuruluşlarının Zeytin Dalı Harekatı'na destek içeren açıklamasını bir mektupla Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu-Asya Pasific Örgütüne (ITUC-AP) iletti.

Arslan'ın mektubuna yanıt veren ITUC-AP Genel Sekreteri Yoshida, dünya sendikalarının Türkiye'nin Afrin'de teröre karşı yürüttüğü operasyona destek verdiğini bildirdi.

Yoshida, şu ifadeleri kullandı:

"Barış, sendikal amaçlara ulaşmak için mutlak bir ön koşuldur ve adil toplum için sendikal eylemler de barışı güçlendirme yönündedir. ITUC-AP'nin taahhüdü, terörizm, silahlı çatışma veya diğer şiddet veya işgal tehditlerinden uzak, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yaşayan barışçıl, demokratik, güvenli ve istikrarlı bir dünya elde etme şeklindedir. ITUC-AP adına, devam eden bu terörle mücadele için başarı dileklerimi sunarım. Türkiye'nin terör tehdidine karşı mücadelesini destekleyen 16 Türk sosyal tarafının beyanından bizi haberdar ettiğiniz için çok teşekkür ederiz."

Kaynak: AA