Çiftilerin Yoğun İsteği Üzerine İki Yeni Model

İZMİR – Çiftçilerin isteği üzerine tasarlana bağ ve bahçe olmak üzere iki yeni traktör modeli, İzmir Tarım Fuarında pazara sunuldu.

Çiftilerin Yoğun İsteği Üzerine İki Yeni Model
Erkunt Traktör, küçük sınıf modellerde esas ihtiyaçların neler olduğuna dair kapsamlı bir araştırma yürüttü, ardından çiftçinin yaşadığı sıkıntıları tespit etmek için onları tek tek dinledi. Traktörlerin kullanım şekillerini sahada gözlemleyen firma, yoğun ilgiyle karşılanan iki yeni modelle çiftçilerin karşısına çıktı.

Türkiye’de küçük sınıf traktör modelleri arasında yoğun talep gören Kısmet 58E modeli, bugüne kadar yalnızca tarla tipi iz aralığı ile satışa sunuldu. Ancak çiftçilerden gelen ısrarlı talepler bu ürünün, bağ ve bahçecilik ile uğraşan çiftçiler tarafından da kullanılmak istendiğini gösterdi. Şimdi, Erkunt’un Kısmet modeli 58E’nin dışında bağ ve bahçe olmak üzere iki çeşit iz aralığı ve yepyeni modeli tasarlandı.

Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmelerin çok olduğuna dikkati çekerek çiftçilerin küçük sınıf traktörlere ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi. 1,5 senedir bu yeni modelin üzerinde çalıştıklarını dile getiren Erkunt Armağan, “Bugüne kadar Kısmet modellerimiz ile tarla tarımı yapan çiftçiye hitap ettik ve çiftçimiz traktörlerimizden çok memnun kaldı. Bir süre sonra bağ-bahçe tarımı ile uğraşan üretici tarafından da bu modele talep gelmeye başladı ve bizim de buna göre tasarım değişikliklerine yönelmemiz gerekti. İhtiyaçlara tam cevap verebilmek için gereken araştırma ve test süresi boyunca tasarım, çeşitli aşamalardan geçti ve bugünkü halini aldı. Ortaya müthiş bir traktör çıktı. Hem ergonomisi, hem performansı harika, yakıt tüketimi de son derece düşük. Ayrıca ürün yelpazemizde var olan Kısmet 55E modelini de aynı talepler doğrultusunda yeniledik. Artık dar iz aralığı ile çok daha fazla yerde kullanılabilen yeni bir Kısmet modelimiz daha var” dedi.



İlaçlama sırasında çiftçinin sağlığı güvende

Birleşmiş Milletler tarafından tarım sektörü çalışanları ile ilgili yapılan araştırmalardan birisinde çiftçinin sağlığını bozan en önemli tarımsal faaliyetin ilaçlama olduğunun ortaya konması üzerine, bu soruna bir sosyal sorumluluk projesi olarak eğilen Erkunt Traktör AR-GE Merkezi, çiftçinin sağlığını korumak üzere 2007 yılından beri çiftçinin çok severek kullandığı Meyveci Serisi traktörleri için kabin çalışması yapmaya başladı.

Bu yıl başında biten çalışma sonucu ortaya çıkan kabinli Meyveci Serisi traktörler de İzmir Tarım Fuarında çiftçinin beğenisine sunuldu.
Kaynak: İHA