Büyükelçi Malefane'den ATO'ya Ziyaret

ATO Başkanı Baran: '(Türkiye ve Güney Afrika) İki ülke arasındaki ticaret rakamları yetersiz' 'ATO olarak her türlü iş birliğine varız'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ve Güney Afrika arasındaki ticaret rakamlarının yetersiz olduğunu belirterek, “Çok çalışmalı, üretmeli, birbirimize destek vermeliyiz. ATO olarak her türlü iş birliğine varız. Bizim amacımız ticareti geliştirmek.” ifadelerini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Malefane'nin ATO'yu ziyaretinde, iki ülke ticari ilişkileri ve işbirliği konuları değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen baran, Türkiye ve Güney Afrika arasındaki ticaret rakamlarının yetersizliğine değindi.

Her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade eden Baran, "Çok çalışmalı, üretmeli, birbirimize destek vermeliyiz. ATO olarak her türlü iş birliğine varız. Bizim amacımız ticareti geliştirmek. Alınabilecek çok yol var. Heyetlerimiz bir araya gelsin. Ticaret hacmimizin iki ülkeyi de mutlu edecek rakamlara ulaşacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Baran, başkentteki yatırım olanakları, sağlık turizmi potansiyeli ve savunma sanayisindeki başarılara değinerek, Ankara'nın "memur şehri" olarak anılırken "ticaret ve sanayi şehri" haline geldiğini kaydetti.

Büyükelçi Malefane, iki ülke ilişkilerinin kalıcı olmasını istediklerini belirterek, "Kalıcı, sağlam ilişkileri temin etmek için buradayız." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA