Bursa'nın Meseleleri Doğru Projelerle Çözülecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalle sakinleriyle bereket sofrasında bir araya geldi. Aktaş, Bursa’nın sıkıntısını artık daha iyi bildiğini ve doğru projelerle sıkıntılara çözüm bulma gayretinde olduklarını söyledi.

Bursa'nın Meseleleri Doğru Projelerle Çözülecek
Aktaş, sabah namazını Arabayatağı Camii’nde kıldı, ardından da Merkez Camii Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği Lokali’nde vatandaşlarla buluştu. Her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilen ve bu kez Arabayatağı’nda kurulan bereket sofrasına AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz da katıldı.

Aktaş, Türkiye’nin 4. büyük şehri olan Bursa’nın sorunlarını artık daha yakından bildiğini söyleyerek, “Bursa, çok bereketli bir şehir ama hızlı büyümeyle ilgili sıkıntıları var. Bursa, sıradan bir şehir değil” dedi.

Bursa’nın en büyük probleminin trafik ve ulaşım olduğunu belirten Başkan Aktaş, ulaşım araçlarından şehrin imar yapılanmasına ve ekonomik duruma kadar birçok konunun bu meseleyi etkilediğini anlattı. Başkan Aktaş, mevcut yapının daha işler hale getirilmesi gerektiğini kaydederek, “Kestel’den üniversiteye kadar ana aks var, ama orada sıkıntı varsa trafik de işlemiyor, sıkıntı yoksa trafik işliyor. Bu ana aksa çıkan yollar da var. Planlama yapılmalı, üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, toplu ulaşımla ilgili yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, “Bursa’da trafik ve ulaşım, kentsel dönüşüm ve yeşil Bursa arasında ahenk kurmaya çalışıyoruz. Bursa’nın yaşanmaktan keyif alınan bir şehir olmasını hedefliyoruz. Bu şehir bizim. Geleceğe yönelik doğru adımlarla doğru projelerin yapılması önemli” dedi.

Türkiye’nin pek çok şehrinden vatandaşların Bursa’da yaşadığını hatırlatan Başkan Aktaş, birlik, beraberlik ve kardeşliğin korunması gerektiğini, örf ve an’anelerin kültürel birer zenginlik olduğunu dile getirdi. Başkan Aktaş, vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.
Kaynak: İHA