Burhaniye'de 55 Bin Haşere Kaynağı İlaçlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Burhaniye Belediyesi’nin koordinasyon içinde yürüttüğü haşereyle mücadele çalışmaları kapsamında, Burhaniye’de Nisan 2017’den bu yana 55 bin 656 haşere kaynağı ilaçlandı. Burhaniye’nin merkez ve kırsal mahallelerinde çalışmalarına hız kesmeden devam eden ve günde ortalama 100-300 arasında uygulama yapan İlaçlama ekibi, 2017’nin Temmuz, Ağustos ve Eylül’ü kapsayan üç aylık döneminde 895 büyükbaş ve küçükbaş hayvan barınağını ilaçladı.

Burhaniye'de 55 Bin Haşere Kaynağı İlaçlandı
Tüm kamu kurum ve kuruşlarında her türlü haşereye karşı yapılan kapalı alan ilaçlaması kapsamında ise ilçe genelinde 41 cami ve 25 okulda da ilaçlama yapıldı.

Kışlak Mücadele çalışmalarını Kasım 2017’den bu yana yoğun şekilde sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinekle mücadeleye başlayacak. Durgun sular, fosseptikler, rögarlar, bataklıklar ve sazlık alanlar gibi sivrisinek üreme kaynaklarında gerçekleşecek çalışmalar, yaz sezonunda vatandaşa rahat nefes aldıracak.
Kaynak: İHA