Bosnalı Arslan Bebek Anne Sütüne Kavuştu

Beyninde kötü huylu tümör tespit edilen ve tedavisi için Bosna Hersek'ten getirildiği İstanbul'da ameliyat edilen 6 aylık Arslan Kulacic, anne sütü almaya başladı Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çuhadaroğlu: 'Yapılan ameliyat sonrasında bebeğimizi bir süre yoğun bakımda izledik. Şu an için sevindirici olan bebeğimiz uyanmış durumda, annesini emebiliyor. Bir süre izledikten sonra katta takibe alınacak'

Beyninde kötü huylu tümör tespit edilen ve tedavisi için gerekli paranın toplanması için ülkesinde yardım kampanyaları başlatılan 6 aylık Arslan Kulacic, ameliyatı sonrasında anne sütüyle beslenmeye başladı.

Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, beyninde kötü huylu tümör tespit edilen 6 aylık Arslan bebeğin sağlık durumuna ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane olarak bebeği bir an önce sağlığına kavuşturmak için seferber olduklarını söyledi.

Beyin cerrahisi ekiplerinin operasyonu sonrasında bebeği bir süre yoğun bakım servisinde izlediklerini belirten Çuhadaroğlu, "Şu an için sevindirici olan bebeğimiz uyanmış durumda, annesini emebiliyor. Bir süre izledikten sonra katta takibe alınacak. Patoloji sonucu çıktığında da beyin tümörüne yönelik ilaçlar ya da ışınla artık hangisi uygunsa tedavi tercihi yapılarak bir sonraki tedavi sürecine başlayacağız." diye konuştu.

Çuhadaroğlu, çok detaylı analizlerin yapıldığı patoloji sonucunun 2-3 gün içinde çıkacağını dile getirdi.

Henüz 4 aylıkken ameliyat edilen ancak bir süre sonra beynindeki tümör yeniden nüks eden Arslan bebeğin sağlığına kavuşması için ülkesinde kampanyalar başlatıldı. Her kesimden yardımseverin destekte bulunduğu hatta bazı vatandaşların imkanlarını zorlayarak katkı sağladığı kampanyalar devam ederken, doktorları tedavinin sadece Türkiye'deki özel bir hastanede yapılabildiğini belirtti.

Bu sırada durumu kötüleşen Arslan Kulacic, Bosna Hersek'ten İstanbul'a getirildi. Ameliyat edilen Arslan bebeğin yoğun bakım servisindeki tedavisine devam ediliyor.

Arslan Kulacic'in tedavisine, ülkedeki telefon operatörlerinden mesaj göndererek ya da "Pomozi.ba" yardım kuruluşunun sayfasında yayınladığı banka hesap numaralarına para yatırarak destek olunuyor.
Kaynak: AA