Bebeğin Kafasındaki Şekil Bozukluğu Ameliyatla Düzeltildi

Doğuştan kafatasında şekil bozukluğu olan iki yaşındaki bebek, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Bebeğin Kafasındaki Şekil Bozukluğu Ameliyatla Düzeltildi
Halk arasında ‘üçgen kafa’ olarak bilinen triganosefali ve anterior plagiosefali hastası olan Elif Büşra Eser isimli bebek, Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Yapılan başarılı ameliyatla ilgili bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Burak Gezer, yaklaşık iki hafta önce hastaneye getirilen hastanın yapılan ameliyatla kafatasındaki şekil bozukluğunun düzeltildiğini ve beyinin gelişebileceği bir alan oluşturulduğunu söyledi.



Ameliyatın başarılı bir şekilde sonuçlandığını ifade eden Gezer, “Çocuğu 2 hafta polikliniğimize getirdiler. Çocukta triganosefali ve anterior plagiosefali hastalığı, yani halk arasında bilinen ‘üçgen kafa’ problemi vardı. Ciddi anlamda bir şekil bozukluğunun yanı sıra kafatasının ön kısmı dar olduğu için beyinin rahat gelişememe durumu vardı. Hastamızı değerlendirdik ve ameliyat risklerini ailesine söyledik. Bir hafta düşündüler ve gelip kararlarını bize bildirdiler. Ailenin onayıyla ameliyat gerçekleştirildi ve bir gün yoğun bakımda tutuldu, ardından servise aldık. Çocuk gözetimimizde ve bugün 8’inci günü oldu. Kafatasındaki şekil bozukluğu giderilmiş durumda ve beyinin gelişebileceği bir alan oluşturulduğu için beyin de rahatladı. Çocuğun şu an ki genel durumu gayet iyi ve sağlığı yerinde. Bu tür ameliyatlar ülke genelinde az sayıda hastanede yapılabiliyor. Tatvan Devlet Hastanesinde bunun yanı sıra bel ve boyun fıtığı, beyin ve omurilik tümörleri, hipofiz tümörü, hidrosefali ameliyatlarını da yapabilir hale geldik” diye konuştu.

Çocuğun babası Fecri Eser ise; biri 3, diğeri 2 yaşında olan iki çocuğu bulunduğunu belirterek, “Ahlat’ta ikamet ediyorum ve inşaat işçisiyim. 2 yaşındaki kızımın kafasında şekil bozukluğu vardı. Onun için Ankara, Batman, Van ve benzeri birçok ildeki hastanelere gittim. Hep sevk yaptılar, kimse ameliyata yanaşmadı. Son olarak buraya geldik, çocuk doktoru baktı ve Burak Beye yönlendirdiler. Sağ olsun Burak Bey çok ilgilendi. Teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA