Başbakan Yardımcısı Işık Cizre'de

Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Afrin Operasyonu ile ilgili "Buradaki operasyon birilerin oluşturduğu algı operasyonu yaptığı şeklinde bir operasyon değil. Aksine Kürtlerin huzurunu, Kürtlerin emniyetini sağlamak, Kürtlerin güven içinde yaşamasını sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti devleti ile özgür Suriye ordusuyla birlikte başlatmış olduğu bir operasyondur. Hedef kesinlikle terör örgütüdür" dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık Cizre'de
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere uçakla Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanına gelen Başbakan Yardımcısı Işık’ı Vali Mehmet Aktaş, Cizre Kaymakamı Faik Erıcan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan karşıladı. Karayolu ile Cizre ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, beraberindeki heyetle esnaf ziyaretinde bulunarak, daha sonra inşaatı devam eden TOKİ alanında incelemelerde bulundu.

Burada bir açıklama yapan Işık, "Cizre’de devam eden binalar bitmek üzere. Cizre’de toplam 3 bin 500’ün üzerine yeni binayı yakında hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Cizre’nin her gün daha güzel, daha iyi ve daha yaşanabilir bir şehir olması açısından son derece önemlidir. Devletimiz ve yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütleri ve halkımızla beraber her dönemin en önemli medeniyet merkezi olan Cizre’miz kendisine layık olan yere getireceğiz" dedi.

Afrin Operasyonu ile ilgili de konuşan Işık, "Kendi güvenlik ve istikrar stratejilerini bölgeyi bölmek, parçalamak, küçük küçük yapılar oluşturmaya bağlayan bir takım güçler, vesayet, vekalet savaşlarıyla bu bölgeyi sürekli meşgul ediyorlar. Bir de Türkiye içerisinde PKK terör örgütü, Suriye’de PYD/YPG/DEAŞ terör örgütü, başka yerde başka terör örgütleri bölgenin sürekli bir istikrarsızlık içerinde yüzmesini bunu kendi stratejileri açısından doğru görüyorlar. Ama biz bu bölgenin insanı olarak, Kürdü, Türkü Arabı, her insan gibi bizde istiyoruz ki bu bölgede istikrar olsun. Bu bölgede huzur olsun. Bu bölgede huzursuzluk hiç birimizin işine gelmez. Ama birilerin işine geliyor olabilir. Onlarda o istikrarsızlığı sürdürmek için özellikle terör örgütleri üzerinden bu bölgede kendi projelerini uygulamaya çalışıyorlar. Afrin’de yapılan bölgenin istikrarsızlığı için atılmış bir adıma dur demektir. Afrin’de şu anda PYD/YPG terör örgütü oradaki başta Kürtler olmak üzere, oradaki insanlara yaptığı zulmünden oradaki insanların kurtarılması, bölgenin istikrara kavuşturulmasıdır. Dolayısıyla buradaki operasyon birilerin oluşturduğu algı operasyonu yaptığı şeklinde bir operasyon değil. Aksine Kürtlerin huzurunu, Kürtlerin emniyetini sağlamak, Kürtlerin güven içinde yaşamasını sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti devleti ile özgür Suriye ordusuyla birlikte başlatmış olduğu bir operasyondur. Hedef kesinlikle terör örgütüdür. Hedef orada yaşayan insanlar değildir. Biliyorsunuz Türk Silahlı Kuvvetleri orada bildiri dağıttı.

Oradaki en vurgulu cümle ’Afrin Afrinlilerindir.’ Afrin’de yaşayan Kürt, Türk, Arap, kim varsa onlarındır. Türkiye orada da kalıcı değildir. Türkiye’nin oradaki tek hedefi oradaki güvenliğe tehdit oluşturacak terör yapılanmalarını temizlemek, oradaki insanların huzurunu sağlamaktır. Cizre’de çukur eylemlerinde Cizre’mize ne kadar büyük zarar verdiklerini Cizre halkı biliyor. Çukur eylemlerinden dolayı buradan geçen insanların çektiği sıkıntıları bir Cizre halkı bilir. Şimdi aynı sıkıntıların Afrin’de yaşamasını istemiyoruz. Aynı sıkıntıların bizim bölgemizde yaşanmasını istemiyoruz. Biz Afrin’de güvenliği sağladıktan sonra elbette Afrin’i Afrinlilere bırakacağız. Bunun için dikkatli ve titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Operasyon da planladığı gibi yürüyor. Arzumuz orada hiçbir sivilin zarar görmemesidir" dedi.

Kaynak: İHA