Baba İle Oğlu Afrin'e Gitmek İstiyor

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde ikamet eden baba ve oğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatına görev almak için askerlik şubesine başvuruda bulundu.

Baba İle Oğlu Afrin'e Gitmek İstiyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesine başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na ülke genelinde destekler gelmeye devam ediyor. Çamlıca köyünde ikamet eden 59 yaşındaki Seydi Güroğlu ve 29 yaşındaki oğlu Umut Güroğlu, hem operasyona destek olmak hem de gönüllü olarak görev almak için ellerinde Türk bayrakları ile askerlik şubesine giderek başvuruda bulundu.

"Türk milleti doğuştan askerdir"

Suriye’de devam etmekte olan Zeytin Dalı Operasyonu’nda orduya destek amacıyla Keşan Askerlik Şubesi’ne gönüllü asker olabilmek için başvurduklarını belirten Seydi Güroğlu, "Tüm dünyanın gözleri önünde Amerika Birleşik Devletleri’nin kurduğu ve silahlarla donattığı terör örgütlerinin nihai amaçlarının Türkiye olduğu gün ışığı gibi ortadadır. Oradaki Mehmetçiklerimize katkı yapmak, çağrıldığımızda savaşa gitmek amacıyla, gönüllü olarak bu görevi üstlendik. Fakat Amerika’nın Orta Doğu’da adım attığı her ülkede ölümler oldu, ülkeler bölündü. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’nin terörü destekleyen bir ülke olduğu konusu Birleşmiş Milletlere taşınmalı ve tescillenmesi gerekir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Uluslararası Adalet Divanı’na Amerika Birleşik Devletleri’nin bu tutumunu götürmelidir. Ele geçirilen silahların Amerikan menşeili oldukları dünyanın gözleri önüne serildi. Bu duruma daha fazla seyirci kalınamaz. Gerek Amerika Birleşik Devletleri gerekse Türkiye’ye karşı tavır alan diğer devletler şunu iyi bilsinler ki; Türk milleti doğuştan askerdir. Yaşlısı genci, kadını kızı, hepimiz vatan için göreve hazırız" dedi.



"Şehit olmaya hazırız"

Umut Güroğlu ise, "Zeytin Dalı Operasyonu’nda gerek baba-oğul, gerekse silah arkadaşı olarak aynı silahtan çıkacak mermi ile şehit olmaya, doğuştan asker olmaya hazır olduğumuzu, tüm dünyaya duyurmaya hazırız" ifadelerini kaydetti.

Baba ve oğul birlikte yaptıkları başvurunun gurur verici olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA