Alanya'da Yapılan 'Entegre Atık Tesisi'

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Alanya'da yapımına başladığı "Entegre Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi" için başlatılan inşaat çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın çöpünden elektrik üreten Kızıllı'daki çevreci tesisin bir benzerini Alanya'ya kazandırıyor.

Yaklaşık 3 ay önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından temeli atılan Alanya Türkler Entegre Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi inşaatında hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Belediyenin, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney şantiye alanında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Güney, inşaatın çok hızlı ilerlediğini belirterek, tesisin, Türkiye'ye örnek çevreci projelerinden biri olacağını kaydetti.

Alanya'nın ve çevre ilçelerin çöpünden elektrik üretileceğini ifade eden Güney, "Temelin büyük bölümü tamamlandı. İki ay içinde makine ve diğer donanımların montaj çalışmalarına başlanacak. Tahmin edilenden önce tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz." dedi.

Tamamlandığında 70 milyon liraya mal olacak tesiste Alanya'nın dışında Gazipaşa, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ilçelerinin evsel katıatıklarının bertarafı da yapılacak.

Kaynak: AA