Afyonkarahisar'da İhracat Rakamları

Afyonkarahisar'ın ocak ayı ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 yükselerek 23 milyon 103 bin dolar olduğu bildirildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, yaptığı yazılı açıklamada, kentten 2018 yılı ocak ayında 62 ülkeye ihracat yapıldığı ve ihracat yapılan ülkeler arasında ilk sırada Irak’ın bulunduğunu belirtti.

Afyonkarahisar’ın ihracatta, Türkiye’de 29’uncu sırada bulunduğunu aktaran Serteser, "Ocak ayında ülkeler sıralamasında 6,4 artışla Irak’a 7 milyon 157 bin dolar ihracat yapılmıştır. İkinci sırada yer alan Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihracatımız yüzde 29,6 artarak 3 milyon 304 bin dolar olmuştur. Ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri’ne yüzde 10,9 oranında gerileyen ihracatımız 3 milyon 191 bin dolar gerçekleşerek en çok ihracat yaptığımız üçüncü ülke olmuştur." ifadesini kullandı.

- Lokomotif sektör mermer

Serteser, ihracat rakamlarında öne çıkan sektörlere de değinerek, şunları kaydetti:

"Ocak ayında çoğunluğu mermer olan maden ürünleri sektörü ihracatında artış gözlemlenmiştir. Yüzde 1,9 oranında artan mermer ihracatı, 13 milyon 996 bin dolar olmuştur. 7 milyon 612 bin dolar ihracatla yumurta, su ürünleri ve hayvansal mamulleri sektöründe ise yüzde 3 artış gerçekleşerek ocak ayında sektörel sıralamada 2’nci sırada yer almıştır. 3’üncü sırada yer alan demir ve demir dışı metaller sektörünün bu ay ki ihracatında yüzde 50,8 artarak 1 milyon 180 bin dolar olmuştur. Demir ve demir dışı metaller sektöründe mutfak gereçleri, mermer makineleri ve diğer metaller yer almaktadır."

Kaynak: AA