Adana'daki Cinayet İddiasına İlişkin Dava

Seyhan ilçesinde bir kişinin kamyonet kasasından atılarak öldürüldüğü iddiasıyla ilgili 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana'nın Seyhan ilçesinde bir kişinin kamyonet kasasından atılarak öldürüldüğü iddiasıyla ilgili 2 sanığın 15 yıl ile müebbet arasında değişen hapisle cezalandırılması istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Suriyeli Yusuf El Halife, tutuksuz Hakan S. ile maktulün yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Halife, cinayet suçlamasını kabul etmeyerek maktul Meşir Elavvad'ı çalışması için Türkiye'ye kendisinin getirdiğini söyledi.

Elavvad'ın olaydan önce kavga ettiği Suriyeli Hasan El A'yı bıçakladığını, daha sonra kendisini yolda görmeleri üzerine kamyonetin kasasına aldıklarını ileri süren Halife, "Meşir'e neden Hasan'ı bıçakladığını sordum. O da bana 'Hasan Suriye'de bütün ailemi öldürdü' dedi. Elini bırakmamı, başının ağrıdığını, ilaç vermemi istedi. İlaç ararken, Meşir, ayağa kalktı, aşağıya düştü. Meşir bilerek mi kendisini aşağıya attı, yoksa kazayla mı düştü bilmiyorum. Ben itmedim." ifadesini kullandı.

Maktulün eşi İmtisal Elsuud da kocasının psikolojik rahatsızlıklarının olduğunu, kendisinin uydurduğu şeylere inandığını ileri sürerek sanıklarından şikayetçi olmadı.

Mahkeme heyeti, Halife'nin tutuklulukta geçirdiği süre, suç vasfının değişme ihtimalini de dikkate alarak tahliyesini karar verip duruşmayı erteledi.

Seyhan ilçesine bağlı Yalmanlı Mahallesi'nde 4 Ekim 2017’de Suriyeli Meşir Elavvad'ın (29) yolda ölü bulunmasıyla ilgili 2 sanık hakkında 15 yıl ile müebbet arasında değişen hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açılmıştı.
Kaynak: AA