Adam Olacak Çocuklar Barış Manço'yu Andı

Türkiye’nin en uzun soluklu, en bilinen müzik gruplarından Kurtalan Ekspres’in kurucusu Barış Manço, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir geceyle anıldı.

Adam Olacak Çocuklar Barış Manço'yu Andı
Barış Manço’nun aramızdan ayrılışının 19. yılı için düzenlenen gecede, çocuklar usta sanatçının unutulmaz televizyon programı "Barış Manço ile 7’den 77’ye"yi sahnede canlandırdı. Gecede Barış Manço’nun unutulmaz şarkıları da seslendirildi.

Anma gecesinde Şükran Güngör - Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu tarihi akşamlardan birisine tanıklık etti. Usta sanatçıyı anmak isteyen her yaştan Aydınlı tiyatro salonunu hıncahınç doldurdu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Orkestrası tarafından seslendirilen sanatçının şarkılarına seyirciler coşkuyla eşlik etti. Sanatçının "Barış Manço ile 7’den 77’ye" adlı programının "Adam Olacak Çocuk" bölümü ise geceye katılan 16 küçük çocuk tarafından canlandırıldı. Sahnede Barış Manço’nun programındaki gibi sorularla karşılaşan çocuklar, verdikleri eğlenceli, güldüren ve zekice cevaplarla hem kendilerini hem de seyircileri eğlendirdi.

Gecenin sonunda ise salondaki tüm çocuklar sahneye davet edilerek usta sanatçının unutulmaz şarkısı "Arkadaşım Eşek" hep bir ağızdan seslendirildi.

Barış Manço’nun yerinin doldurulamayacağını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Barış Manço’yu özlemle anıyoruz. Birçok nesil onun şarkılarıyla, televizyon programıyla büyüdü. Sevgiyi eksik etmediği şarkılarıyla gönüllerimizde yer etti. Aramızdan ayrılışının 19. yılında bile sevgiyle, özlemle her yaştan vatandaşımız tarafından böylesine ilgi ve coşkuyla hatırlanması ne kadar büyük bir sanatçı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA