8 Kişinin Öldüğü Hastanede Yangın Paniği

Bursa’da daha önce çıkan yangında 8 kişinin hayatını kaybettiği hastanede bir kez daha yangın çıktı. Otomatik yangın söndürme sistemi sayesinde kısa sürede söndürülen yangın ucuz atlatıldı.

8 Kişinin Öldüğü Hastanede Yangın Paniği
Edinilen bilgiye göre, 26 Mayıs 2009 tarihinde çıkan yangındaki 8 kişinin hayatını kaybettiği Şevket Yılmaz Hastanesi’nin eksi ikinci katındaki MR odasında yangın çıktı. 18.45 sıralarında panodan sıçrayan kıvılcımdan kaynaklandığı öğrenilen yangın paniğe sebep oldu. Otomatik yangın söndürme sistemi hemen devreye girdi. Yangın kısa sürede söndü.

Bu esnada acil serviste yeşil ve kırmızı alanda tedavi olmayı bekleyen hastalar, yangın söndürme kimyasalından etkilendi. Olay yerine gelen 112 ekipleri, etkilenen hastaları ambulanslarla aynı hastanenin diğer bölümlerine nakletti. Yaklaşık bir saat sonra hastanedeki işleyişin normale dönmesiyle acil servis hastaları yeniden tedavi için acile getirildi.

Panik esnasında yoğun bakım ya da servislerde elektrik kesintisi ve tedavi aksaması olmadı. Bölgeye itfaiye ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri intikal etti. Bir saat sonra hastanede hizmet normale döndü.

(Serkan Akkuş - Derya Evren /İHA)
Kaynak: İHA