Yeşilay Haftası'na Doğru

Yeşilay Edirne Şubesi Başkanı Sebahattin Bilgiç, 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli toplantı ve etkinlikler yapacaklarını bildirdi.

Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilay'ın toplumu zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedef edinen, kamu yararına hizmet veren bir kuruluş olduğunu söyledi.

Toplumun her katmanını sağlıklı bir yaşama yöneltmek için mücadele ettiklerini belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda bağımlılık yapıcı tüm alışkanlıklardan vatandaşları uzak tutmak için her yaş gurubunu bilgilendiriyoruz. 1-7 Mart Yeşilay Haftası'na da Edirne Şubesi olarak hazırlanıyoruz. Hafta kapsamında geçen yılki gibi bir bisiklet turumuz olacak. Yine farkındalık oluşturmak amacıyla izci kampı yapacağız. Okullarda öğrencileri bilgilendirmeye yönelik faaliyetler yapacağız. Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bağımlılık yapıcı maddelerin zararlarını anlatmak üzere stant açacağız. 28 Şubat Çarşamba günü basınımızı bilgilendirmek amacıyla bir toplantımız olacak."

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele konusunda etkin rol oynadığını vurgulayan Bilgiç, şöyle devam etti:

"Başbakanlık tarafından geçtiğimiz yıl 'Bağımlılıkla Mücadele Genelgesi' yayımladı. Bu bağımlılıkla mücadele konusunda çok önemli bir adım oldu. Biz Yeşilay olarak bağımlılıkla mücadele eden kurumların hepsinde varız. Yeşilay, Türkiye'de bağımlılıkla mücadelede en etkin ve bilimsel şekilde çalışan kurumların başında. Hedefimiz, Edirne'ye Yeşilay Danışma Merkezi'ni (YEDAM) kurmak. Bu merkezde bağımlılıklara bulaşmış insanları sağlıklı bir şekilde rehabilite etmeyi ve topluma kazandırmayı istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız sürüyor."

Kaynak: AA