Tavşanlı İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden 'Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için dua etti. Hafta içerisinde öğrenciler ve öğretmenler tarafından Fetih sureleri ve hatim okundu.

Tavşanlı İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden 'Zeytin Dalı Harekatı'na Destek
Program 11-B sınıfı öğrencisi Ramazan Uysal’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti okuması ile başladı.

Hakkı Delibaş isimli öğrenci ise Şehitlik ile ilgili Kura’anı Kerim meali okudu. Daha sonra ise okul matematik öğretmeni Erhan Sorkun günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı.

"Akif’in bahsettiği Asımlar bugün bu ülkenin bekası için mücadele eden ve bu ülkenin değerlerine sahip olanlardır" diyen Erhan Sorkun, "Bugün burada ülkemizin ve milletimizin bekası için, canlarını davalarına şahit kılmak üzere, ülkemiz sınırları içerisinde ve dışında milletimize ve de yıllardır birçok din kardeşlerimize musallat olmuş, emperyalist uşağı, haysiyet ve şeref yoksunu canilere, ülke ve milletimizin gücünü göstermek üzere Zeytin Dalı harekatına katılan tüm Mehmetçiklerimize destek olmak ve onlarla beraber olduğumuzu göstermek için toplandık" dedi.

Okulun 12. sınıf öğrencilerinden Kamil Altıner’in yaptığı güzel dua ile program sona erdi. Program sonunda öğrencilere ikramlarda bulunuldu.

Eğitimleriyle ülkeyi kalkındırırken, gerektiğinde ülkenin birlik ve beraberliği için üzerilerine düşen tüm görevleri yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Okul Müdürü Rıza Cihangir, bu anlamda dualarıyla Türk ordusunun yanında durduklarını dile getirdi. Program öğrenci ve öğretmenlerce heyecan ve duygulu bir şekilde takip edildi. (Tİ - EFE)
Kaynak: İHA