Tanzanya'da 'Çanakkale Şehitleri' Su Kuyusu Açıldı

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Tanzanya’nın Morogoro şehrinde "Çanakkale Şehitleri" adlı su kuyusu açtı.

Tanzanya'da 'Çanakkale Şehitleri' Su Kuyusu Açıldı
Hüdayi Vakfı İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Serdar Eryılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den gelen yardımlar ile Tanzanya'da açtıkları son su kuyusuna "Çanakkale Şehitleri" adını verdiklerini dile getirdi.

Eryılmaz, Hüdayi Vakfı olarak Afrika’nın birçok ülkesinde insani yardım faaliyetleri yürüttüklerini belirterek, "Vakfımız 2010 yılından beri Tanzanya’da 45 su kuyusu açtırdı. Özellikle öğrenci yoğunluğunun çok fazla olduğu okulların bahçelerine açılan kuyularımızdan bölge halkıyla birlikte 5 bin kişi ücretsiz olarak yararlanmaktadır." dedi.

Tanzanya'daki hastalıkların en önemli sebeplerinden birinin temiz suya ulaşılamaması olduğunu vurgulayan Eryılmaz, "Biz okullarda açtığımız su kuyuları sayesinde sadece insanların su ihtiyacını karşılamıyoruz, bununla birlikte binlerce öğrencinin temizlik ihtiyaçlarını da karşılayarak bazı bulaşıcı hastalıkların önüne geçmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Eryılmaz, açılışta öğrencilerin sürpriz yaparak İstiklal Marşı okuduklarını ve kendi elleri ile diktikleri ay yıldızlı bayrağı dalgalandırdıklarını söyledi.

Kaynak: AA