Sporcuların Bisiklet Ve Doğa Yürüyüşü Etkinliği

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde, bisiklet branşındaki 18 kişilik sporcu Yunanistan’ın Orestiada şehrine pedal çevirirken, doğa yürüyüşü branşı da 28 sporcunun katılımıyla Istrancalar’ın Kapaklı ve Kuzulu köyleri arasında doğa ile iç içe 6 saat geçirdi.

Sporcuların Bisiklet Ve Doğa Yürüyüşü Etkinliği
Mevsim normalleri üzerinde geçen Şubat ayında hava sıcaklığının 10 dereceyi aşmasıyla birlikte her iki branşta düzenlediği etkinlikleri rahat bir şekilde geçiren EDOSK, iki ayrı etkinlikte yaklaşık 50 sporcuyu tabiat ile bir araya getirdi.

Bisikletliler Yunanistan’a pedal bastı

EDOSK’un lokomotif branşlarından biri olan bisiklet branşı sporcuları, Pazar sabahı saat 10.00’de Mimar Sinan heykeli önünde bir araya geldi. 18 kişilik ekiple yola çıkan bisikletliler, Pazarkule ve Kastanies sınır kapılarını geçtikten sonra sınıra 18 kilometre uzaklıkta bulunan Yunanistan’ın Oresitada şehrine pedal bastı.

Istrancalar’da 6 saat

Doğa Yürüyüşü Branşı ekibi de hafta sonunu, Trakya’nın doğa harikası bölgelerinden olan Istrancalar’da geçirdi. Kırklareli’nin Kapaklı köyünden başlayıp Kuzulu köyünde biten etkinlikte toplam 28 doğasever, 6 saat süren etkinlik boyunca toplam 19 kilometre yol kat etti. Havanın güneşli olmasıyla birlikte Istrancaların birçok doğal güzelliğini gözlemleme fırsatı bulan sporcular, Kırklareli’nde verdikleri moladan sonra Edirne’ye döndü.
Kaynak: İHA