Söğütlü MYO'nun Temeli Atıldı

Söğütlü Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Söğütlü MYO'nun Temeli Atıldı
11 bin 460 metrekarelik alan üzerine yapılacak olan Sakarya Üniversitesi Söğütlü Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Düzenlenen törene Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, belediye başkanları, daire amirleri, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, 340 gün içerisinde tamamlanacak meslek yükseokulunda 24 dersliğin olacağını ve 5 farklı program dalıyla hizmet vereceğini söyledi.

Projedeki inşaat süresinin 340 gün olduğunu belirten Genç, “Şuanda burada 11 bin 460 metrekare bir alanımız var. Tabanı bin 115 metre olan yüksekokulumuz, toplamda 3 bin 350 metrekare. Okulumuzda 24 derslik olacak. İnşallah burada da 5 program üzerinde programlama yapıldı. Sakarya’da ihtiyaç duyulan özellikle Söğütlümüzün bulunduğu bölgede OSB’nin çoğalması ile birlikte ihtiyaç olacak olan bölümleri tespit ettik. Okulumuz da öncelikle 3 program olacak; Elektrik-Elektronik, Mekatronik ve Makine olmak üzere. Daha sonra da Resim Konstrüksiyon ve Otomotiv üzerinde toplam 5 program açılacak. İnşaatımızın süresi 340 gün, inşallah 340 gün sonra burada hep beraber açılış törenini de gerçekleştireceğiz. Söğütlümüz için meslek yükseokulu geç kalmış bir sevdadır. İnşallah bu sevdamıza kavuşacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, “Bugün temelini atacağımız yükseokul projesi, Söğütlü Belediyemizin tamamen kendi imkanları ve kendine ait bir proje. İnşallah bu proje, başkanımızın da ifade ettiği gibi süresi içerisinde tamamlanır ve Söğütlü’lü hemşerilerimizin hizmetine sunulur, temennimiz budur. Ben tekrar bu projenin şehrimize ve Söğütlümüze hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da, açılacak meslek yüksekokulunun bölgedeki sanayi kuruluşlarında ara ve teknik eleman ihtiyacına da cevap verebilecek kapasitede olduğunu ifade ederek, “Anlamlı bir temel atma törenindeyiz. Meslek yüksekokulu bölgeye her açıdan hareket getirecektir. Ayrıca Sakarya hızla sanayileşen bir il. Genelde insanımız maalesef yeterli niteliğe sahip değil. Bu okulda açılacak bölümler ile orada ki insan gücü, ara elaman, teknik eleman ihtiyacına da cevap verecektir. Bu okullarda açılacak bölümler son derece kıymetli ve önemli. Bölgede ki açılacak yeni sanayi kuruluşlarına eleman yetiştirecek olması da cazibesini artıracaktır inşallah. Tam yerinde kurulmuş bir okul ve inşallah hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu

Tören, konuşmaların ardından yapılan ikram ile son buldu.
Kaynak: İHA