Silopi'de 150 Girişimciye Sertifika Verildi

Silopi ilçesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 150 girişimciye sertifikaları verildi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Savaş Konak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen ve kursiyerler katıldı.

Kursiyerlere belgelerini veren Kaymakam Konak, kursiyerlerden aldıkları belgeyle yapacakları çalışmaları sordu.

Girişimcilik belgesini alan kursiyer Hilal Barkın, "KOSGEB girişimcilik belgemi aldım ve çok mutluyum. İleriki zamanlarda bu belgeyle kendime çok güzel bir işyeri açacağım." dedi.

Bilgisayar mezunu olan kursiyer Sabriye Bilişik de "Kadın girişimcilere katkıda bulunmak için bilgisayar alanında bir yer açmak istiyorum. Bilgisayar atölyesi açarak kadınlara ders vermek istiyorum." diye konuştu.

Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen kursu açma amaçlarını şu şekilde anlattı:

"Bölgemiz ve ilimiz zor süreçten sonra huzura kavuştu. Bu huzurla ilçemizde her alanda bir yenilenme bir gelişme söz konusu. Bu yenilenme ve gelişme konusunda Silopi'mize katkıda bulunacağımız üretime dönük, katma değere dönük ve istihdama yönelik çalışmaların yapılması gerektiği sonucu ortaya çıktı. Buradaki amacımız Silopi'de esnaflarımızın ya da iş adamlarımızın devletimizin sunduğu hibe programlarından faydalanabilmesi için gerekli olan KOSGEB girişimcilik kursunu açtık. 150 esnaf ve girişimcimiz bu kurstan faydalandı. Kurslarımız devam edecek. Yoğun bir talep aldık. 500 civarında esnafımız bu kurslardan faydalanmak için başvuru yaptı. Umut ediyoruz ki bu belgelerden sonra kalkınma ajanslarına başvuru yapıldığında en yüksek seviyede projeleri kabul olur, Silopi'mize istihdam anlamında veri girişi sağlanır."

Kaynak: AA