Seydişehir'den Kısa Kısa

Seydişehir 'de 12. sınıf öğrencilerine yönelik, "Sınav Kaygısı, Motivasyon ve Geleceğin Meslekleri" konulu seminer düzenlendi.

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Şaban Cengiz Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasında, ilçede üniversiteye hazırlanan 950 öğrenciye iki seans halinde seminer verildiğini söyledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Aydın Üniversitesi'nden NLP uzmanı Mehmet Ekinci, yaptığı sunumda, başarının anahtarının sık sık konuları tekrar yapmaktan geçtiğini hatırlattı.

Başarısız öğrenci olmadığını, başarıyı engelleyen nedenlerin tespit edilmesi gerektiğini belirten Ekinci, şunları kaydetti:

"İçimizdeki olağanüstü gücü harekete geçirirsek, başaramayacağımız hiçbir şey olmayacaktır. Gelecekte iyi işlere girmek için sadece diploma yeterli olmamayabilir. Sahip olduğunu bilgi beceriniz iş dünyasının kapılarını aralayacaktır. Öncelikle ne olmak, ne yapmak ve mesleği neden istediğinizi iyi bilmeniz gerekiyor."

- Mehter takımı konser verdi

Seydişehir Sancak Mehter Takımı, Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla konser verdi.

Mehter takımının Hükümet Meydanı'nda verdiği konser, ilçe halkınca ilgiyle karşılandı.

Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla düzenlenen konserde, ilahiler ve marşlar seslendirildi.

Konser sonunda askerler için dua edildi.

- Yaylalar çiçeklenmeye başladı

Seydişehir’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle yaylalarda çiğdem ve mor çiçekler açmaya başladı.

Baharın müjdecisi olarak bilinen ve genelde mart veya nisan aylarında açan çiğdemler, bu yıl erken açtı.

Açan çiçekler, doğaseverler ve fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.

Kaynak: AA