Şehit Ailesinden Silopi'deki Kütüphaneye Kitap Desteği

ŞırnakCizre karayolunda geçen yıl PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal'ın adı verilen Silopi'deki kütüphaneye, kardeşi kitap desteğinde bulundu Öğrencilerden Silek: 'Şehit ailesine gönderdikleri kitaplar için teşekkür ediyoruz. Daha önce istediğimiz kitapları bulamıyorduk'

Şehit Ailesinden Silopi'deki Kütüphaneye Kitap Desteği
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal'ın adının yaşatıldığı Silopi ilçesindeki kütüphaneye ailesi kitap desteği verdi.

Şırnak-Cizre karayolunda 2 Ekim 2017'de teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Yüzbaşı Erdal'ın adı bir süre önce Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanlığınca kurulan kütüphaneye verildi.

Şehidin biyografisi ile fotoğrafının asıldığı kütüphaneye ilk destek, bin kitap ile Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanlığından geldi.

Şehidin Ankara'da yaşayan ağabeyi Ali Erdal da kütüphaneye 286 kitap gönderdi.

Gönderilen kitaplar, öğretmen ve öğrenciler tarafından raflara yerleştirildi.

Desteklerle kısa sürede kütüphanedeki kitap sayısı 4 bine yaklaştı.

Öğrencilerden Nehir Ayaz, yaptığı açıklamada, kitap desteğinde bulunulmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

"Önceden istediğimiz kitaplar yoktu." diyen Ayaz, destekler sayesinde çok güzel kitaplara kavuştuklarını, herkese bu kitapları okumalarını tavsiye ettiğini belirtti.

Enes Silek, kütüphanedeki kitap sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Silek, "Şehit ailesine gönderdikleri kitaplar için teşekkür ediyoruz. Daha önce istediğimiz kitapları bulamıyorduk." diye konuştu.

Okul müdürü Yunus Dolaş, okullarında hizmet veren kütüphanede şehidin isminin yaşatıldığını vurguladı.

Kütüphanede 4 bine yakın kitap bulunduğunu ifade eden Dolaş, "Bunun büyük bir kısmı bir yıl içerisinde şehit askerimizin akrabalarının gönderdiği kitaplar. Silopi'de okuma oranını geliştirmek için bu önemli bir adım. Emeği geçen herkese özellikle şehidin yakınlarına çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA