Öğrenciler Kasiyersiz Kantinden Alışveriş Yapıyor

Güroymak ilçesindeki Selahattin Rahime Dur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kasiyersiz kantinden alışveriş yapıyor.

Okulda, sosyal sorumluluk bilincini artırmak amacıyla okul idaresi tarafından alınan kararla kasiyersiz kantin kuruldu. Kantinden elde edilen gelir ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılıyor.

Okul Müdürü Ali Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda öğrencilerin ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir kantininin olmadığını söyledi.

Kantin için yaptıkları ihaleye kimsenin başvurmadığını ifade eden Erkoç, şöyle konuştu:

"Bizde kantini nasıl işletebiliriz arayışına girdik. Bu arayış sonucunda öğretmenlerimizle 'Öğrencilerin işletebileceği bir kantin oluşturabilir miyiz' diye bir fikir ortaya çıktı. Öğrencilerimizle görüştük ve kasiyersiz kantini hayata geçirdik. Her öğrenci kendi sorumluluğunu bilecek ve almak istediği ürünü gelip parasıyla alacak. Öğrencilere, hiçbir çalışanı olmayan kantinde sadece okul nöbetçi öğrencisi yardımcı oluyor. Nöbetçi derste olduğunda öğrenci istediğini parasını bırakıp alıyor. Amacımız toplumumuzda kaybolan büyük bir değeri yaşatmak. Okul olarak bu değerlerimizi yaşatarak hayata geçilebileceğini gösterdik. Bu konuda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bu konuda veli ve öğrencilerimizden güzel geri dönüşler aldık. İnşallah Türkiye'nin her yerinde bu uygulamalar olur."

Meslek dersi öğretmeni Mücahit Özgül ise "Bu fikri hayata geçirirken öğrencilerimize güven ve yaptığı işte 'Allah her zaman yanındaymış' duygusunu vermek istedik. Öğrencilerimiz aldığı ürünün fiyatını listeden kontrol ederek parasını bırakıp çıkıyor. Böylece ihtiyacını gideriyor." dedi.

10. sınıf öğrencilerinden Ayşe Ayyıldız da kantinin günlük nöbetçisinin olduğunu belirterek, "Kantinimiz 24 saat açık olmasına rağmen hiçbir olumsuz yaşanmadı. Kantinin bu şekilde açılması ve müdürümüzün öğrencilere güvenmesi bizleri çok şaşırttı. Bu uygulama bize sosyal sorumluluk kazandırdı. Allah bizleri görüyor ve haram lokma yiyemeyiz. Ürünlerin yazılı fiyatlarına bakarak istediğimizi alıyoruz. Buradan elde edilen gelirle etkinlikler düzenleniyor ve sınıf düzenlemeleri yapılıyor. Ayrıca, maddi durumu yetersiz arkadaşlarımızın ihtiyaçları da gideriliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA