Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Açıklaması

2018 temel eğitim il yapım programını açıklayan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, eğitime 57 milyon 622 bin TL’lik yatırım yapılacağını söyledi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Açıklaması
Vali Şimşek, Niğde genelinde ikisi 12 derslikli anaokulu, 7’si 144 derslikli ilkokul olmak üzere toplam 9 adet yeni okul yapılacağını açıkladı.

Programa alınan projelerin toplam bedelinin 57 milyon 622 bin TL olduğunun altını çizen Vali Yılmaz Şimşek; “Yine bu kapsamda il merkezinde bulunan bir ortaokul onarılacak ve öğrencilerimiz için eğitime hazır hale getirilecektir” dedi.

Bir milletin en büyük zenginliği ve gücünün yetiştirdiği nesiller olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “Eğitime yapılan yatırım; geleceğe yapılan yatırımdır. Bizlerde bu anlayışla hareket ederek çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alabilmeleri için gereken her türlü gayreti göstermeliyiz. Çocuklarımızın, Nitelikli, üretken, kendisine, ailesine, ülkesine ve tüm insanlığa faydalı iyi bireyler olarak yetiştirilmesi konusunda gerek biz yöneticiler, öğretmenlerimiz gerekse velilerimiz var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

2018 temel eğitim il yapım programı kapsamına alınan projeleri sıralayan Şimşek, “Anaokulu Projesinde dersliklere ek olarak yönetici odası, faaliyet ve oyun odaları, rehberlik ve bireysel görüşme odası, çok amaçlı salon ve mutfak bulunmaktadır. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek alt yapı ve donanıma sahip olarak tasarlanan projeler son derece modern bir şekilde hazırlanmıştır.

Yine ilkokul projesinde de dersliklere ek olarak fen laboratuvarları, resim ve müzik derslikleri, faaliyet ve oyun odası, çok amaçlı salon, kütüphane, okul aile birliği salonu, beden eğitimi salonu ve kantin bulunmaktadır. 720 öğrenci kapasiteli 24 derslikli olarak tasarlanan ilkokul projeleri, çevre düzenlemesi ile de öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecektir.

Yatırım programına alınan projeler tamamlandığında ilimiz genelinde ikili eğitim yapan okulumuz kalmayacaktır” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA