Manisa'nın Atıksu Arıtma Tesisleri Tam Not Aldı

MASKİ Genel Müdürlüğü, 2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 16 tesisinde yapılan 27 denetimden tam not aldı.

Manisa'nın Atıksu Arıtma Tesisleri Tam Not Aldı
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bünyesindeki 16 atıksu arıtma tesisi ile Gediz ve Bakırçay Havzalarını evsel nitelikli atıksu kaynaklı çevre kirliliğinden koruyor. Büyük bir başarı ile işletilen tesislere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılında 27 kez denetim yapıldı. Atıl durumdan çalışır hale getirilen ve 2017 yılında inşa edilen Turgutlu, Gördes ve Soma atıksu arıtma tesislerinde habersiz bir şekilde yapılan denetimlerden MASKİ tam not aldı. Yapılan denetimler sırasında tesislerden numune alımı gerçekleştiren yetkililer, bağımsız akredite kuruluşların yanı sıra mobil laboratuvarlar aracılığıyla da çıkış suyunun analizini gerçekleştiriyor. Ayrıca, denetimler sırasında Sürekli Atıksu İzlemi Sistemi de (SAİS) kontrol ediliyor. MASKİ, bu kapsamda yapılan denetimlerin tamamından başarıyla geçti.

“Çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için çalışıyoruz”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Gediz ve Bakırçay havzalarının özlenen günlerine kavuşması için yoğun tempoda çalıştıklarını vurgulayarak, “MASKİ olarak ilk etapta ilçe ve belde belediyelerinden devraldığımız ve çoğu atıl durumda bulunan tesisleri yeniden çalışır hale getirip, işletmeye aldık. İnşa ettiğimiz Turgutlu, Gördes ve Soma atıksu arıtma tesisleri ile birlikte şu an ilimize 16 tesis ile hizmet veriyoruz. Bu tesislerimize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından denetimler gerçekleştiriliyor. 2017 yılında tesislerimizde yapılan 27 denetim gerçekleştirildi ki bunların hepsi habersiz bir şekilde yapıldı. Kurum olarak hep tam not aldık. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde geleceğimizin mirası olan çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA