Karadenizlinin Yaşamından Kesitler Sunan Müzeye İlgi

Kentin tarihi, yaşam tarzı, mimarisi ve el sanatları gibi zenginliklerini yansıtan çok sayıda eseri bünyesinde barındıran Trabzon Şehir Müzesi'ni 2018'in Ocak ayında 2 bin 446 yerli ve yabancı turist ziyaret etti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor ve kentin tarihine olan ilgi bizleri mutlu ediyor'.

Kentin tarihi, yaşam tarzı, mimarisi ve el sanatları gibi zenginliklerini yansıtan çok sayıda eseri barındıran Trabzon Şehir Müzesi, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Ortahisar ilçesindeki Kemerkaya Mahallesi'nde bulunan üç katlı müzede, şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler de yer alıyor.

Karadenizlinin yaşamından kesitler sunan Trabzon Şehir Müzesi, bal mumundan yapılmış yöresel kıyafetli mankenler, geçmiş tarihli oy pusulaları, milli mücadele dönemine ait silahlar, Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen askerlerin mektuplarıyla da ziyaretçilerine geçmişe yolculuk yaptırıyor.

- "Sezonun iyi geçeceğine inanıyoruz"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un 4 bin yıllık geçmişinin bulunduğunu ve her yönüyle tarih kokan bir kent olduğunu söyledi.

Trabzon Şehir Müzesi'nin de bu kapsamda ön plana çıktığını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Şehrin tarihini anlatan müzemizi bu yıl ocak ayı olmasına rağmen 2 bin 446 turist ziyaret etti. Ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor ve kentin tarihine olan ilgi bizleri mutlu ediyor. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağına ve sezonun iyi geçeceğine inanıyoruz." dedi.

- "Müzemiz çok geniş bir içeriğe sahip"

Gümrükçüoğlu, yöre insanının da müzeye katkısı olduğunu vurgulayarak, "Müzemiz çok geniş içeriğe sahip. Vatandaşlarımız da tarihi eserlerin bir araya getirilmesine katkı sağlayarak kendilerinde bulunan ürün ve eserleri bağışladı. Bu sayede de müzemizin içeriği genişledi." dedi.

Müzenin şehir tanıtımı için de önemli olduğuna işaret eden Gümrükçüoğlu, Trabzon'un turizmde daha iyi noktalara gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA