Fatma Avlar'ın Adı Okulundaki Parkta Yaşatılacak

PYD/PKK'lı teröristlerce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roket sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Fatma Avlar'ın ismi okulundaki parka verildi.

Fatma Avlar'ın Adı Okulundaki Parkta Yaşatılacak
Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden PYD/PKK'lı teröristlerce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Fatma Avlar'ın ismi, eğitim gördüğü Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi'ndeki parka verildi.

Okul bahçesinde öğrencilerin ve vatandaşların hizmetinde olan Gençlik Parkı'nın adı, öğrencilerin isteği üzerine Fatma Avlar olarak değiştirildi.

Avlar için okulda anı köşesi de oluşturulurken, fotoğrafının yer aldığı köşeye ziyaretçiler karanfil bıraktı.

Okul Müdürü İsa Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatma'yı unutmayacaklarını söyledi.

Avlar'ın çok başarılı ve saygılı bir öğrenci olduğunu anlatan Benli, ''Hayalleri olan bir kızımızdı. Aramızdan ayrılışı bizleri derinden yaraladı. Okul bahçemizdeki parka öğrencilerin yoğun istekleri üzerine, kaymakamlık, Reyhanlı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüştükten sonra canımız, kızımız olan Fatma'nın adı verildi.'' dedi.

Avlar'ın sınıf arkadaşı Edanur Yurtmaz da Fatma'yı asla unutmayacaklarını belirtti.

Fatma'nın kalbi temiz ve dürüst bir kişi olduğunu aktaran Yurtmaz, "Şehit olduğuna üzüldüğümüz kadar gurur da duyduk. Kendisi de bu parkı çok severdi, parka isminin verilmesi onu unutulmaz hale getirdi. Bundan dolayı devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Öte yandan, ilçedeki Şehit Bilal Kurtoğlu İmam Hatip Ortaokulu'na da öğrenciler tarafından Fatma Avlar anısına zeytin fidanı dikildi.

Kaynak: AA