Edremit'te Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Güçlendiriliyor

Edremit ilçesinde bulunan “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi”ne yeni kameraların ilave edilmesi için protokol imzalandı.

Sistemin güçlendirilmesi için Edremit Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka ve Emniyet Müdürü Tolga Alpay'ın imzaladığı protokol ile ilçedeki kamera sayısı 61'e yükseleceği bildirildi.

Edremit Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen törende imzalanan protokol ile İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 16’sı belirlenen 9 yeni noktaya olmak üzere 30 kamera mevcut sisteme ilave edilecek. Yenileriyle ilçedeki kamera sayısı 61 olacak.

Çalışmaların Edremit Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından haziran ayına kadar tamamlanarak emniyete devrinin yapılacağı bildirildi.

Protokol imza töreninde açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit’in güvenli ve huzurlu bir kent olabilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde hareket ettiklerini belirtti.

İlçede özellikle yaz aylarındaki nüfus yoğunluğunun artmasıyla birlikte suç potansiyelinin en aza indirilmesi ve günlük yaşamda asayiş ve trafik olaylarıyla ilgili kontrol ve denetim noktasında elektronik denetim sistemlerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Sırmalı, şunları söyledi:

"Bu kapsamda gerek jandarmamız, gerek emniyet birimimiz olsun tüm güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için canla başla çalışıyor. İmzaladığımız protokol ile ilçemizdeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemimiz daha güçlü hale gelecek. Sistem, suçluların yakalanmasında ve olumsuz durumlara karşı güvenlik birimlerimize kolaylık sağlayacak. Bu kapsamda daha önce belediyemiz tarafından jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan mahallelerimize güvenlik kamerası takılmıştı. Şimdi de ilçe merkezimizde bulunan sisteme yeni ilaveler yapılmıştır. İhalesi ve satın alma işlemleri belediyemiz tarafından yapılacak güvenlik kameraları İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün belirlediği noktalara takılacaktır. Bu konuda katkılarından dolayı Edremit Belediyesine ve diğer kurumlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA