Dilipak Açıklaması 'Afrin Harekâtı Gecikseydi, Türkiye'nin Haritası Değişirdi'

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen “Erguvani Sohbetler” programının şubat ayı konuğu gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak oldu.

Dilipak Açıklaması 'Afrin Harekâtı Gecikseydi, Türkiye'nin Haritası Değişirdi'
İncirli Kültür Merkezi’nde Nihat Nasır’ın moderatörlüğünü yaptığı, program Dilipak hayranları tarafından ilgiyle izlendi. Türkiye’nin “Afrin” operasyonunun taşıdığı öneme dikkat çeken Dilipak, “Eğer birkaç ay daha geç kalınmış olsaydı, ABD’nin kontrolündeki terör örgütünün sınırı Toros dağlarına dayanacak, harita değişecekti” dedi.

Bir harita üzerinden operasyonun bütün safhalarını tek tek açıklayan Abdurrahman Dilipak, Türkiye’nin görünüşte YPG’li teröristlerle çarpıştığını ve fakat gerçekten başta ABD olmak üzere Almanya, Fransa, İsrail ve hatta İngiltere ile savaştığını söyledi.

Dilipak, “Cehennemin ateşi Esed’in ateşinden daha güçlüdür. Mazlumdan yana zalimin karşısında olacağız. Biz âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Müslümanlar kardeştir. Kapitalizm ve Siyonizm yıkılma eşiğine gelmiştir. Mavi Marmara bu kişilerin karizmasını yerle bir etmiştir” dedi.

Yeni bir dünya düzeni kuruluyor

Operasyonun bir ayını doldurmak üzere olduğunu ve şu ana kadar çok önemli gelişmeler kaydedildiğine vurgu yapan Dilipak, konuşmasının sonunda bilişim teknolojisinin ulaştığı duruma ve yeni bir dünyanın kurulduğuna dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Dilipak,“Yeni bir dünyaya hazır olmamız gerekiyor. Mesela AliExpress’in aylık geliri 10 milyar dolar iken Çanakkale Köprüsü’nün 9 milyar dolar. Bunlarla mücadele edemezseniz geleceğimiz diye bir yer kalmayacak” diye konuştu.

Köse, Dilipak’a teşekkür etti ve kendi adına dikilen çınar fidanının sertifikasını takdim etti.
Kaynak: İHA