ÇOMÜ BESYO Spor Bilimleri Fakültesi Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Spor Bilimleri Fakültesi oldu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, BESYO'nun Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesi gerekliliğinin özellikle son yıllarda sporun farklı alanlarda ve farklı amaçlarla yapılmasından kaynaklandığını belirtti.

"Herkes için spor" ve "yaşam boyu spor" gibi kavramların, evrensel spor kültürünün vazgeçilmez unsuru haline geldiğini ifade eden Acer, şunları kaydetti:

"Spor biliminin temelini oluşturan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, ulusal ve uluslararası düzeyde spor bilimine sınırlı ölçüde katkı sağlamaktadır. Ancak bu katkının gelişmeye ve zenginleşmeye ihtiyacı vardır. Diğer bilim dalları gibi spor eğitimi yapılanmasında da, üniversite çatısı altında artık bu alanın bir meslek adamı yetiştirme işlevinin dışında, toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek spor bilimine ihtiyaç vardır. Bu açıdan bakıldığında sağlık, sosyal, eğitim ve fen bilimleri alanlarında olduğu gibi spor biliminin de üst bir yapıya kavuşması gerekmektedir."

Prof. Dr. Acer, ülkenin temel değerleri ve stratejik hedeflerine uygun eğitim sunacak olan ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesinin evrensel spor kültürüne sahip bireyler ve başarılı örnek sporcuları yetiştirecek eğitimcileri yetiştirmek hedefinde olduğunu vurgulayarak, "Bilimsel ve sosyal alanlardaki faaliyetleri başta olmak üzere, sportif etkinliklerle de Türkiye'nin önde gelen, dünyada saygın ve mezunları tercih edilen, uluslararası nitelikte öğrenci ve öğretim elemanı yapısına sahip, paydaşların ihtiyaçlarını hızlı, kaliteli ve etkili bir şekilde çözen öncü bir spor bilimi merkezi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA