Bu Restoranın Patronu Da Tüm Çalışanları Da Kadın

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Balıkesir-Çanakkale karayolunun kenarında açılan et lokantasında köfteyi kadınlar pişiriyor. ’Köfteci Cemal’ adı verilen lokantada Selma Aslan Yılmaz patron olunca, lokantanın çalışanlarının çoğunluğu da kadınlardan oluştu.

Bu Restoranın Patronu Da Tüm Çalışanları Da Kadın
Eskiden tütün tarlalarında çalışan köylü kadınlar, odun kömüründe köfte hazırlarken, işlerini severek yapıyorlar. Köfte mangalında ısıtılan ev ekmekleri de köfteyle birlikte servis ediliyor. Etlerin kendi besledikleri hayvanlardan sağlandığını anlatan 2 çocuk annesi Selma Aslan Yılmaz, etlerin çok sağlıklı olduğunu ve bu konuda iddialı olduklarını söyledi.

Tarladan geldiğini anlatan kadınlardan Güllü Altıntaş da, "Daha önce köyde tarlada çalışıyordum. Şimdi burada köfte hazırlıyorum. Bizim köftelerimiz kuzu dana karışıktır. Bunun için de çok lezzetlidir. Herkes çok beğeniyor. Herkesi bekliyoruz" dedi.

Ayşe Duman ise, "Ben de ekmek ısıtıyorum. İşim bu. Müşterilerimize sıcak ekmek veriyorum. Köftelerimiz çok güzel çok lezzetli. Köy ekmeği kullanıyoruz köftelerin yanında. Herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

Refiye Atik ise, "Daha önce hayvancılık yapıyorduk. Eşim çalışıyordu burada. Ben de ondan sonra girdim. Çok iyi burası. En iyi köfteyi biz yapıyoruz. Köftede iddialıyız" dedi.

İşletmeci Selma Aslan Yılmaz da, "Ben burasının, Köfteci Cemal’in sahibiyim. Burasını açalı 9 sene oldu. Köftelerimiz güzeldir. İddialıyız. Müşterilerimiz gittikçe çoğalıyor. Herkesin gelmesini bekliyoruz. Kendi hayvanlarımızı kesip pişiriyoruz. Etlerimiz gayet temiz ve sağlıklıdır. Bütün şarküteri ürünlerimiz de var. Peynirimiz, zeytinimiz, zeytinyağlarımız, salçalarımız var. Burada çalışanların çoğunluğunu bayanlar oluşturuyor. Müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Tezgahta bayanlar çalışıyor. Köfteyi biz yapıyoruz. Her şeyi temiz sağlıklı şekilde üretmeye çalışıyoruz. Etlerimiz gayet sağlıklı ve temizdir" dedi.

İşletmenin kurucusu Cemal Yılmaz ise, iş yerinde köftenin hazırlanmasından pişirilmesine kadar kadınların çalıştığını belirterek, köftenin çok beğenildiğini ve iddialı olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA