Biga'da Öğretmenler Kodlama Ve Tasarım Öğreniyor

Biga'da okularda başlatılan robotik kodlama eğitimi kapsamında bu derslerde görev alacak öğretmenlere kodlama ve 3 boyutlu tasarım ve yazıcı kulanımı eğitimi verilmeye başlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen proje kapsamında 14 okuldan fen bilimleri, bilişim teknolojileri, teknoloji ve tasarım branşlarında 24 öğretmenin eğitime alındığını bildirdi.

Şehit İbrahim Ateş Ortaokulunda başlayan eğitimin 6 günde 42 saatlik bir programı kapsadığını dile getiren Bilen, şunları kaydetti:

"Okullarımızda başlatmış olduğumuz robotik kodlama eğitimi devam ediyor. Günümüz koşullarını düşünürsek olmazsa olmazlardan bir tanesi de 3 boyutlu yazılımdır. Burada bulunan eğitimcilerimiz kendi okullarında farkındalık yaratmış öğretmenlerimizdir. Bigamız bu alanda çok şanslı. İlçede 2 Mayıs'ta hem bilişim fuarı hem de robot yarışmamız olacak. Bu çalışmalarda onların altyapısını oluşturacak. Bu nedenle kursumuzun verimli ve başarılı geçmesini diliyorum."

Kaynak: AA