Bakan Eşi Tüfenkci, Down Sendromlularla Buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci, Malatya'da Down Sendromlular Derneği üyesi aileler ve çocuklarıyla bir araya geldi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Esra Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban'ı eşi Neriman Kaban ile Malatya'daki bir restoranda Down Sendromlular Derneği üyeleriyle buluştu.

Esraf Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Afrin'i terör örgütlerinden temizlemek için canlarını ortaya koyan kahraman askerlere başarı, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilere de acil şifalar dilediğini söyledi.

Engellilerin, hayatın her alanında ayrımcılığa uğramadan ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürmelerinin temel bir insan hakkı olduğunu belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Engelli kardeşlerimizin en küçük bir ayrımcılığa, dışlanmaya veya engellenmeye maruz kalmadan, sosyal hayata tam katılımı için fiziksel engellerin ve belki bundan daha da önemlisi zihinsel engellerin aşılması gerekmektedir. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin sıkıntılarım gidermek ve hayatlarını kolaylaştırmak için herkesin, her kuruluşun işbirliğine katkısına ihtiyaç vardır. Bu alanda yapılan her çalışma toplumumuzun bu konuda daha duyarlı, daha bilinçli olmasına ve toplumsal farkındalığımızın artmasına katkıda bulunmaktadır. İnsanüstü bir özveriyle engelli çocuklarına destek olmaya çalışan ailelerimize destek olmak ve bu özel çocuklarımızın ihtiyaçlarına uygun eğitim almalarını sağlamak en önemli sorumluluğumuzdur."

Programda Down sendromlu çocuklar tarafından hazırlanan hediyeler, misafirlere takdim edildi.

Öte yandan Esra Tüfenkçi ve Neriman Kaban, program sonrası Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, teröristlerin askeri üs bölgesine düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan sözleşmeli er Miraç Gürhan'ın annesi Serpil Canbay'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA