6 Yıl Süren Cinayet Davasında Sanığa 45 Yıl Hapis Cezası Verildi

Karabük’te 6 yıl önce çıkan bir kavga sonrası bir kişinin ölümü ve 2 kişinin yaralandığı cinayet davasında karar çıktı. 6 yıl süren dava sonucunda cinayeti işleyen şahsa kasten adam öldürme ve 2 kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüsten 45 yıl hapis cezası verildi.

6 Yıl Süren Cinayet Davasında Sanığa 45 Yıl Hapis Cezası Verildi
2012 yılında merkeze bağlı Kapullu Mahallesi Küpler mevkiinde aralarında husumet olan iki gurup barışmak için bir araya gelmişti. Erol Yavuz, Murat Coştu ve Ahmet Danabaş (ile karşı guruptan Yalçın Aydın, Tahir Bar ve kardeşi Özcan Bar tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi sonrası bıçakla yaralanan Erol Yavuz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Murat Coştu ve Ahmet Danabaş yaralanmıştı.

45 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 yıldır süren davada karar çıktı. Görülen duruşmaya tutuklu sanık Tahir Bar, avukatı Mustafa Koç ve olayda yaralanan Murat Coştu ve Ahmet Danabaş ile avukatları, hayatını kaybeden Erol Yavuz’un yakınları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Tahir Bar, bir diyeceğinin olmadığını söyledi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti sanık Tahir Bar’a kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına, iyi hal indirimi uygulanarak 25 yıl hapis cezasına, yaraladığı iki kişi için ise kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan ise 12’şer yıl hapis cezasına, iyi hal indiriminden dolayı da 10’ar yıl olmak üzere toplam 45 yıl hapis cezası verilmesine karar verildi.

Öte yandan, yaşanan olayda firari olan Özcan Bar ve Yalçın Aydın’ın ise yakalanması yönünde arama çalışmaları devam ediyor.
Kaynak: İHA