Yıllardır Bekledikleri Elektriğe Kavuşuyorlar

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa’nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi Eşdi mevkii sakinlerinin elektrik sorununa el attı. Uzun yıllardır elektriği bulunmayan vatandaşlar için elektrik dağıtım şirketiyle görüştüğünü aktaran Özdağ, şirketin bölgede 2019 yılı planlaması içerisinde yer alan elektrik bağlantı projesini, 2018 yılı içerisine çektiklerinin müjdesini verdi.

Yıllardır Bekledikleri Elektriğe Kavuşuyorlar
İhlas Haber Ajansının gündeme getirdiği, elektriği olmayan 25 nüfuslu Gördes’in Boyalı Mahallesi sınırları içerisindeki Eşdi mevkii sakinlerinin elektrik hasreti sona eriyor. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İnci ve beraberindeki belediye meclisi üyeleri ile birlikte Eşdi mevkii sakinlerini ziyaret etti. Bölgede yaşayan vatandaşlarla görüşen AK Parti’li Özdağ, Eşdi’nin bu yıl içerisinde elektriğe kavuşacağını söyledi.

Yaşanan süreç ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Özdağ, “Bu bölgede elektrik olmadığına yönelik bir haber çıktı. Bu haber üzerine inceleme ve araştırma yaptım. Belediye başkanımla, muhtarımızla, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. müdürüyle ve basın mensuplarıyla görüştüm. Burasının Boyalı Mahallesi sınırları içerisinde bir yer olduğunu ve burada 6 hanenin bulunduğunu 3 hanenin yaz-kış burada kaldığını, 3 hanenin ise kışın Boyalı merkeze gidip, yazın burada hayvancılık ve zeytinle uğraştığını öğrendik. Elektrik ihtiyacınız aküden sağladığınız bildirildi.

Birincisi şu; sizin elektrik ihtiyacınız var. Bunun giderilmesi lazım diyorsunuz. 6 haneden 1 kişi Gediz A.Ş’ye dilekçe yazmış, 2016 yılında müracaat etmişler. Şartlarınız tuttuğu için 2019 yılı içerisinde sizlere elektrik getireceklerini söylemişler. Ben şirketle görüştüm ve 2018 yılı içerisine aldık. Yani bu yıl içerisinde elektriğe kavuşacaksınız. Yalnız diğer aile fertlerinin de başvuruda bulunmaları gerekiyor. Gediz A.Ş. bizlerin talebini kırmadı ve elektrik getirecek. Manisa’nın bir elektrik problemi yok. Burası bir mevki ama burada yaşayan 6 hane insan var. Bu insanlara yardımcı olmak bizlerin asli görevi. Şunu düzeltmek istiyorum; ‘Manisa’da 100 yıldır bir mahalle var ve 100 yıldır elektriği yok deniliyor ve bu doğru değil. Böyle bir şey yok. Bunu kabul etmemiz de mümkün değil. Zaten 100 yıl önce merkez Manisa’da da elektrik yoktu’ İnşallah bu bölgenin elektriği de 2019 yılında değil, bu yıl içinde bağlanacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar da konuyla yakından ilgilenen AK Parti’li Özdağ ve beraberindekilere teşekkür ederek, elektrik problemlerinin ortadan kalkmasına çok sevindiklerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA