'Yedi Renk Tek Yürek' Buluşması

"Yedi Renk Tek Yürek" buluşması Sivas'ta gerçekleşti.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir otelde gerçekleştirilen programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, programın Sivas'ta düzenlenmesini sağlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e teşekkür etti.

Erdem'in çok iyi bir Sivaslı olduğunu aktaran Gül, "Bizleri bu çatı altında bir araya getiren başkanımıza teşekkür ediyorum. Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan’a da böyle bir çalışma yaptığı ve sizler de desteğinizi verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerini kulandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Vali Gül, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda basından da takip ediyorsunuzdur, 50-60 yayındaki amcalarımız Afrin’e gönüllü gitmek için dilekçe veriyorlar. Zeytin Dalı Operasyonu'na katılmak istediklerini belirtiyor, 'Bizi askere alın' diyorlar. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Mehmetçik içte ve dışta mücadele edebiliyor. askerlik sadece cephede olmuyor. Komşumuzu seçmek, birbirimizi sevmek ve aramızdaki mesafeleri kaldırmak da önemli. Siz fiilen bunu yapıyorsunuz, birbirinizi tanıyorsunuz ve seviyorsunuz. O açıdan yaptığınız şey cephede savaşmak kadar önemli. Ben hepinizi tebrik ediyorum.”

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ve 15 Temmuz gibi hain hadiseler yaşadığını belirterek, birlik ve beraberlik, ülke ve millet sevgisine vurgu yaptı.

AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk da Sivas'ın tarihi önemine değinerek, “13 şehirden Sultan Şehir Sivas’a gelen platform üyelerimize 'hoş geldiniz' diyorum. Ülkemizin birçok coğrafyasında bulundum ve Yedi Renk Tek Yürek Platformu'nun da şehir şehir gezerek kültürel bir çalışma yapmasını beğeni ile karşılıyorum. Coğrafyalar kitaptan değil, gezerek tanınır.” açıklamasında bulundu.

İstanbul Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise platform üyelerinin Anadolu'yu karış karış gezdiğini belirtti. Platform üyelerine teşekkür eden Erdem, "Bizlerde yedi rengin bir parçasıyız. Bu haftada Sivas’tasınız. Sizleri Sivas’ta misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sivas, Anadolu’nun omurgasıdır. Büyük bir medeniyete ev sahipliği yapmış, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirdir.” ifadesini kullandı.

Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan ise çalışmaları hakkında bilgi vererek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Programa katılan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da platform üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: AA