Tatvan'da Okuma Yazma Seferberliği Toplantısı Yapıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında okul müdürleriyle toplantı yapıldı.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, ülke genelinde "Okumadan olmaz, sen de oku, sen de yaz" sloganıyla okuma yazma seferberliği başlatıldığını belirterek, bu kapsamda ilçe genelinde okuma yazma bilmeyen tüm bireylere ulaşılması konusunda titiz çalışma yürüteceklerini söyledi.

Seferberliğin 14 yaş üstü okuma yazma bilmeyen herkesi kapsadığını belirten Yüzer, kurslar için kayıtların başladığını, 5 Mart'tan itibaren de eğitime başlamayı planladıklarını kaydetti.

Yüzer, okuma yazma bilmeyenlerin tespiti ve kursa yönlendirilmeleri konusunda herkesten destek beklediklerini ifade ederek, "Bu konuda hepimize iş düşüyor. Canla başla çalışarak okuma ve yazma bilmeyen herkese ulaşacağız." dedi.

Toplantıya, Tatvan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kazım Acar ile ilçe merkezi ile köylerdeki tüm ilk ve ortaokulların müdürleri katıldı.

Kaynak: AA