Güreşen Develeri Onlarca Kişi Dakikalarca Ayıramadı

Balıkesir’in Havran ilçesinde gerçekleştirilen deve güreşlerinde güreşe doymayan develeri 20 kişi dakikalarca uğraşarak zor ayırabildi.

Güreşen Develeri Onlarca Kişi Dakikalarca Ayıramadı
Havran Seyit Onbaşı Güreş Alanında gerçekleştirilen deve güreşlerine Ege ve Marmara bölgelerinden 130 deve katıldı.

Çeşitli kategorilerde yapılan müsabakalar çekişmeli sahnelere sebep oldu. Bu yıl düzenlenen deve güreşlerine katılan bazı develerin güreşmekten vazgeçmemeleri nedeniyle 20 kişi develeri ayırmak için yoğun çaba sarf etti. Develeri ayırmak için sahada görevli urgancı adı verilen görevliler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün geleneksel olarak düzenlediğimiz deve güreşlerinin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Havran Belediyesi olarak böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktayız. Gerçekten hava çok güzel. Deve güreşleri de çok güzel geçiyor. Ancak Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen tüm askerlerimize hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin de bir an önce iyileşmesini dileyerek acil şifalar sunuyorum. Havran denince akla Seyit Onbaşı’nın memleketi geliyor. Biz Seyit Onbaşı’nın adına düzenli olarak hem yağlı güreşlerimizi, hem deve güreşlerimizi büyük bir organizasyonla gerçekleştiriyoruz. Bugün de çok kalabalık bir ortam var. Binlerce insan, binlerce güreşsever Havran’da deve güreşlerimizi seyrediyor” dedi.

Kaynak: İHA