Gelidonya Feneri'ne Bin 500 Kişi Tırmandı

Kumluca Belediyesi tarafından organize edilen Gelidonya Keşif Yürüyüşü'ne yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Gelidonya Feneri'ne Bin 500 Kişi Tırmandı
Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinlikte, Gelidonya Feneri'ni görmek isteyen yaklaşık bin 500 kişi doğa ve spor yürüyüşüne ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe katılanlar, önce otobüslerde Mavikent Mahallesi Karaöz mevkisine getirildi.

Burada yürüyüşe katılanlara Kumluca Belediyesi tarafından kumanyalar dağıtıldı. Katılımcılar, patika yolda yaklaşık 5 kilometre yürüdükten sonra Gelidonya Feneri'ne ulaşıp dev Türk bayrağı açtı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı çalışmada, "keşif yürüyüşleri" adı altında her ay bir bölge için etkinlik gerçekleştirdiklerini, şubat ayında Gelidonya Feneri’ni tercih ettiklerini söyledi.

İnsanları doğayla buluşturmayı, yeni yerleri görmelerini amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, "Bugüne kadar bu kadar yoğun bir katılımla Gelidonya Feneri yürüyüşünün yapıldığını düşünmüyorum. Bu güzel havada halkımız yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık bin 500 kişi buraya yürüdü. Buradaki güzellikleri gördük, Türk bayrağı açtık. Emeği geçenlere ve yürüyüşümüze katılanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA