Fas'ta Göçmen Operasyonu

Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan 5'i Arakanlı 55 göçmen yakalandı Kuzey İnsan Hakları İzleme Derneği Müdürü Bin İsa: 'Ülkelerinde yaşanan zulümden ve öldürülme korkusundan kaçarak Bangladeş’e oradan da buralara kadar gelen Arakanlı mültecilere kucak açmamız gerekiyor'.

Fas Deniz Kuvvetlerince Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan 5'i Arakanlı 55 göçmenin yakalandığı bildirildi.

Kuzey İnsan Hakları İzleme Derneği Müdürü Muhammed bin İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz’de göçmenlere yönelik operasyonlarda yakalan 55 kişi arasında Arakanlıların da bulunduğunu, böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını bildirdi.

Yakalanan 5 Arakanlı göçmenin diğerleri ile Tanca kentine getirildiğini belirten İsa, "Ülkelerinde yaşanan zulümden ve öldürülme korkusundan kaçarak Bangladeş’e oradan da buralara kadar gelen Arakanlı göçmenlere kucak açmamız gerekiyor. Ülkemdeki yetkililere, bu göçmenlere sığınma hakkı verilmesi çağrısında bulunuyorum." dedi.

Afrika'nın sahra altı bölgesinden Avrupa’ya geçmek için Fas'ı kullananların sayısında artış yaşandığına dikkati çeken İsa, Afrikalı göçmenler arasında Arakanlıların fark edilemediğini belirtti.

Birleşmiş Milletlerin (BM) açıkladığı son verilere göre, 25 Ağustos 2017'den bu yana Myanmar'daki şiddetten kaçan 655 bin Arakanlı Müslüman, Bangladeş'e sığındı. Arakan'da 1970'lerde yaklaşık 2 milyon Müslüman'ın yaşadığı tahmin edilirken, sistematik saldırılardan kaçış nedeniyle bu sayı 350 binin altına geriledi.
Kaynak: AA