'Erzincan Ve Tüm Şehitleri Anma' Programı

Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı ile Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği, 'Erzincan ve Tüm Şehitleri Anma' programı düzenledi.

Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) ile Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD), "Erzincan ve Tüm Şehitleri Anma" programı gerçekleştirdi.

Şehzadebaşı Camisinde düzenlenen anma töreni, öğle namazını müteakip şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra şehitler için mevlit okutularak, dua edildi. Anma törenine çok sayıda şehit yakını katıldı.

Programda AA muhabirine açıklamalarda bulunan ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, Erzincan'ın kurtuluş günlerini uzun yıllar kapalı spor salonlarında eğlenceye mahsus etkinliklerle yaptıklarını belirterek, son 3 senedir ülkenin bulunduğu şartlardan dolayı şehitlere dua ederek geçirmek istediklerini söyledi.

Sezgin, hem Erzincan'ın kurtuluşunun 100. yılı hem de Mehmetçik'e destek olabilmek için bu senenin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Oradaki tüm şehitlerimize dua etmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Hem Mehmetçik'imize hem de güvenlik güçlerimize üstün başarılar diliyorum. Biz Erzincanlılar olarak hem kalpten hem gönülden hem de fiziki olarak askerlerimizin yanındayız. Zeytin Dalı Harekatı ve öncesindeki tüm şehitleri rahmetle anıyorum." dedi.

EKEV Başkanı Sadık Ağca ise yıllardır sazlı sözlü düzenledikleri programı şehitlerin olduğu bir ortamda yapamayacaklarını kaydederek, tüm şehitlere rahmet, operasyondaki görevli askerlere başarılar dilediğini ifade etti.

Erzincan Kültür Eğitim Vakfı'nın İstanbul'daki en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkati çeken Ağca, "Eğitime çok önemli katkılar veriyoruz. Bu yıl daha coşkulu ve anlamlı buluyoruz bu programı. Zeytin Dalı Harekatı'nı da başından beri destekliyoruz. Orada şehitlerimiz oluyor ama askerimiz tarih yazıyor. Vakıf olarak devletin ve hükümetin arkasında tam destekçiyiz." diye konuştu.

Programın ardından, cemaate yemek ve çay ikramı yapıldı.
Kaynak: AA