Bakanlıktan TSK'ya 'Mevzi Ve Yol Yapımı' Desteği

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Operasyon alanında görevlendirilen personel ve iş makineleri, askeri araçların ulaşımı ve tankların karşı ateşlerden korunması için mevzi kazım çalışmalarını yürütüyor. DSİ bu çalışmaları 10 kamyon, bir ekskavatör ve bir silindir ile yapıyor' 'Ülkemizin bekasını ilgilendiren bu harekatta Bakanlığımıza her zaman görev düşüyor. Hem sahip olduğumuz makine parkı hem de cefakar ve fedakar personelimiz ile verilen görevi yerine getiriyoruz. Bu görevi yerine getirirken iki personelimizi şehit verdik'

Bakanlıktan TSK'ya 'Mevzi Ve Yol Yapımı' Desteği
ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı için görevlendirilen iş makinelerinin Suriye'deki mevzi ve yol yapım çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda kendilerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Devlet Su İşleri (DSİ) ve Orman genel müdürlüklerine (OGM) ait iş makineleriyle harekata destek verdiklerini vurgulayan Eroğlu, "Operasyon alanında görevlendirilen personel ve iş makineleri, askeri araçların ulaşımı ve tankların karşı ateşlerden korunması için mevzi kazım çalışmalarını yürütüyor. DSİ bu çalışmaları 10 kamyon, bir ekskavatör ve bir silindir ile yapıyor." dedi.

Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından da Kuzey Irak ve Suriye'deki bazı mevkilerin ayrıntılı hava tahmin raporları ile bölgelerde özellikle hassas atış kabiliyetine sahip silah sistemleri ve hava harekatları için meteorolojik veri ve raporların 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak TSK'yla paylaşıldığını ifade etti.

- "Bu vatanın evlatları canını vermekten çekinmez"

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin bekasını ilgilendiren harekatta kendilerine de görevler düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Hem sahip olduğumuz makine parkı hem de cefakar ve fedakar personelimiz ile verilen görevi yerine getiriyoruz. Bu görevi yerine getirirken iki personelimizi şehit verdik. İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, İdlib'in kuzeyinde intikal halinde olan konvoya düzenlenen saldırıda DSİ mensuplarımızdan Yasin Tanboğa şehit olmuştu. Diğer personelimiz Mahmut Pakyürek ise ağır şekilde yaralanmış daha sonra şehit düşmüştü. Havan saldırısı neticesi ile yaralanan Mehmet Adal'ın tedavisi de tamamlandı. Personelimizden şehit olanların ve diğer bütün şehitlerimizin bu ülke için yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vatanın evlatları gerektiğinde kanını ve canını vermekten çekinmez."

Kaynak: AA