Avrupa'ya Osmanlı tokadı cevabı

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Ankara 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Avrupa’da bana Osmanlı tokadını sordular. Fırat Kalkanı’na gidin, Afrin’e gidin, Osmanlı tokadının nasıl atıldığını görün dedim” dedi.

Avrupa'ya Osmanlı tokadı cevabı
Avrupa'ya Osmanlı tokadı cevabı
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ankara'da düzenlenen 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.
 
Avrupa ziyaretinde kendisine 'Osmanlı tokadı'nın sorulduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

'Avrupa'daydım, bana Osmanlı tokadını sordular, dediler ki Cumhurbaşkanınız Osmanlı tokadı atıyor, kime atıyor diye sordular. Dedim ki işte gidin Fırat Kalkanı'na, gidin Afrin'e, Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz. '
 
Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:


Şimdi biliyorsunuz Zeytin Dalı Harekatı'yla güney sınırımıza, vatandaşlarımıza yönelik tehditleri bertaraf ediyoruz. Harekat planlandığı gibi devam ediyor. Avrupa'daydım, bana Osmanlı tokadını sordular, dediler ki Cumhurbaşkanınız Osmanlı tokadı atıyor, kime atıyor diye sordular. Dedim ki işte gidin Fırat Kalkanı'na, gidin Afrin'e, Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz. Bu milletin birliğine bağımsızlığına kardeşliğine karşı kim olursa olsun Osmanlı tokadını en sert şekilde atarız.

Mehmetçik'in Afrin çevresinde oluşturduğu güvenli alanlar ilerlemeye devam ediyor. Bugüne kadar 1600'ün üzerinde terörist etkisiz hale geldi. Terör örgütünün kirli oyunlarını bir bir deşifre etmeye devam ediyoruz. Sivil kıyafet giyerek, sivilleri kalkan olarak kullanan teröristlerin Mehmetçik'in hassasiyetini kullanmak istediğini tüm dünya biliyor. 3.5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan, dünyanın vicdanı olan Türkiye'nin sivillere zarar vermemek için kılı kırık yararak çalıştığını tüm dünya biliyor. Hiç kimse iyi niyetimizi kullanmaya kalkmasın, bu kirli oyunları tek tek bozacağız.

Terör örgütleri ve uzantılarıyla bu bölgede yurt içinde, yurt dışında bu terör belası son buluncaya kadar devam edecek. Teröre destek veren kanlı ellerin hepsini teker teker kıracağız. ' Bu dünyada ezilen mazlumların sesi olan bu ülkeyi karalamaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşacamayacaklar. Bilsinler ki bu ülke, Türkiye aziz millet için koyduğumuz ne kadar hedef varsa hepsine teker teker ulaşacağız. Bu milleti tarih boyunca hiçbir güç haklı davasından çeviremedi, bundan sonra da çeviremeyecek.'