Abbas BMGK'den Barış Süreci İçin Gözetmenlik Talep Edecek

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, barış süreci için ABD'nin ara buluculuğuna alternatif olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden uluslararası gözetmenlik isteyeceği açıklandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, barış süreci için ABD'nin ara bulucuğuna alternatif olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden (BMGK) uluslararası gözetmenlik isteyeceği bildirildi.

Abbas'ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı Nebil Şas AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abbas'ın BMGK'de yapacağı konuşmada, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail başkenti" olarak tanıma kararı sonrası barış süreci için ABD yerine BMGK'den uluslararası gözetmenlik isteyeceğini belirtti.

Şas, Abbas'ın Filistin tarafının ABD Başkanı Donald Trump'ın barış süreci konusundaki girişimini reddetmesinin sebepleri ve Filistin'in siyasi tutumu hakkında açıklamada bulunacağını ifade etti.

ABD'nin ara buluculuk rolünü kabul etmediklerini birden fazda açıklamada dile getiren Mahmud Abbas'ın salı günü ABD'nin New York kentindeki BMGK toplantısında konuşması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA